Qui Som

ValER, Fundació Valenciana per a la Investigació d’Excel·lència

La Fundació Valenciana per a la Investigació d’Excel·lència, o Valencian Foundation for Excellence in Research, va ser creada per la Generalitat Valenciana en 2021 amb la finalitat d’enfortir el sistema valencià de ciència mitjançant l’atracció, recuperació i consolidació d’investigadors de tot el món.

En el context actual de la ciència, marcat per una competitivitat necessària que conduïsca a l’excel·lència i permeta donar resposta als problemes que hi ha hui dia en la nostra societat, ValER planteja noves formes de contractació capaces de competir amb sistemes d’investigació d’altres països i d’aquesta manera atraure personal científic i acadèmic del més alt nivell. Per a això, ValER ofereix contractes permanents a investigadors de tot del món per a desenvolupar la seua carrera professional a la Comunitat Valenciana. Aquests contractes es cobriran mitjançant concursos públics en règim de concurrència competitiva a escala internacional, en els quals el criteri de valoració és l’excel·lència investigadora.

ValER és una institució oberta que treballa de la mà amb les universitats i centres d’investigació de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ValER integrarà el seu personal investigador en el sistema d’investigació valencià.

Amb la creació de ValER, la Generalitat Valenciana complementa les polítiques de captació de talent que està desenvolupant a través de programes com el Pla GenT mitjançant la contractació de joves investigadors amb una trajectòria internacional reconeguda. Aquest tipus d’iniciatives serveixen per a reforçar el nostre sistema de ciència i investigació, objectiu prioritari en aquest moment del Govern valencià.