Mazón: “Reforcem els programes d’investigació i atracció del talent per a situar a les universitats en l’avantguarda del coneixement i la transferència al teixit productiu”
Atracció i retenció del talent
Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha posat el focus en la “clara aposta per atraure i retindre el talent científic i escoltar la comunitat científica per a donar resposta a les seues demandes”. Així, ha fet referència a l’el Programa VALER, una iniciativa pionera per a acollir en la Comunitat Valenciana a investigadors de renom internacional o el Pla GEN-T2 per a promocionar doctorats industrials.
Mazón ha destacat l’increment en més d’un 12% el pressupost destinat a les ajudes d’investigació del programa d’I+D+i fins a aconseguir els 64 milions d’euros “per a impulsar projectes que ens col·loquen a l’avantguarda del coneixement”. En esta línia, ha avançat la creació d’un nou programa dotat amb 4 milions d’euros “per a l’adquisició de l’equipament científic” i es continuarà amb la construcció i actualització d’infraestructures d’I+D+i.
Així mateix, ha explicat que “l’execució dels projectes d’investigació podrà iniciar-se des del moment de la concessió, la qual cosa permetrà a l’investigador treballar amb major certitud i sense limitació d’anualitats”. I és que, fins a la data, esta execució s’iniciava l’1 de gener de l’any corrent.
Igualment, en el marc de la simplificació administrativa, ha avançat un nou sistema telemàtic de justificació d’ajudes d’investigació que “reduïx dràsticament la càrrega burocràtica”. Mazón ha ressaltat la creació del Portal de la Ciència de Generalitat que permeta a empreses, investigadors i ciutadans “accedir als progressos científics i facilite la transferència de coneixement al teixit productiu”.
Mazón ha explicat que “volem potenciar la innovació real per al nostre teixit producte per a afavorir l’ocupació d’alta qualitat i noves oportunitats en sectors claus que generen valor afegit i milloren la nostra competitivitat”.